Cinsel tedavilerin herkes tarafından rahat uygulanabilir olması, kısa sürede çözümlenmesi, yüksek tedavi başarı oranı ve ömür boyu kalıcılığı önemli kriterleridir.
Cinsel tedaviler tıp bilimi içinde oldukça spesifik bir konumda olan, özel ilgi ve tecrübe gerektiren bir çalışma alanıdır. O yüzden tedavi için doğru merkezin seçilmesi, tedavilerde bilimsel yöntemlerin kullanılması son derece önemlidir. Bu yüzden, bu alandaki tüm bilimsel çalışmaları, yayınları ve yayınlanan kitapları takip etmekteyiz.
Cinsel tedavilerin herkes tarafından rahat uygulanabilir olması, kısa sürede çözümlenmesi, yüksek tedavi başarı oranı ve ömür boyu kalıcılığı önemli kriterleridir.
Cinsel tedavi, cinsel terapi kliniğimizde, 2003 yılından itibaren cinsel sorunu olan 16.000’den fazla vajinismus hastamız tedavi edilmiştir. Cinsel tedavilerin başarısında en büyük etkenler güven, sabır ve önerilen ödevlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesidir.
Yalnızca tedaviye başlamayı istemek ve merkezimize başvurmakla tedavideki çok önemli bir basamağı aşmış olacaksınız. Karar verdikten sonra bir an önce harekete geçmeniz son derece önemlidir. Aksi takdirde vajinismus sorunu olarak başlayan probleminiz zaman içinde büyüyerek bir "evlilik problemi" haline gelebilecektir.
Aşağıda vajinismus, cinsel ilişkide ağrı problemi (disparoni) ve hipnoterapi ile ilgili yaptığımız bazı ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarımız, makalelerimiz ve kitapların özetleri bulunmaktadır.
Yıllar içinde vajinismus ve cinsel sorunlar ile ilgili pek çok bilimsel çalışmalarımız olmuştur.
Cinsel tedaviler ile ilgili merkezimizin tecrübeleri ve tedavi sonuçlarımızdaki başarılar ilk defa 2005 yılı 20-23 Nisan tarihleri arasında, Ankara Bilkent Oteli'nde düzenlenen “Dördüncü Uluslararası Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Kongresi”nde oral prezantasyon şeklinde sunulmuştur.
2005 yılı 17-24 Eylül tarihleri arasında Malta'da yapılan “10. Avrupa Hipnoz Kongresi (ESH)”nde "Vajinismus Tedavisinde Medikal Hipnoterapi" ile ilgili oral sunumumuza geniş yer verilmiştir.
Vajinismus tedavilerinde, davranışçı terapiler ve relaksasyon egzersizlerine ilave olarak uygulanan hipnoz tedavileri nispeten yeni bir tedavi konseptidir; tedavi başarısında ve sürecin hızlandırılmasında oldukça iyi sonuçlar vermektedir.
2006 yılı ağustos ayında Meksika'da yapılan "Dünya Hipnoz Kongresi'nde" work-shop uygulamalarında “Kliniğimizde Yaptığımız Çalışmalar ile Özellikle Vajinismus Tedavisindeki %100’lük Başarı Oranımız” sunulmuş ve kongrede çok büyük ilgi uyandırmıştır.
14-19 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan Türkiye'nin en büyük kadın-doğum kongresi konumunda olan ve Antalya Su Sesi Deluxe Hotel'de yapılan “6. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi”nde "Vulvar Vestibulit Sendromundaki Cerrahi Yaklaşımlarımız ve %100'lük Tedavi Sonuçlarımız" bildirilmiştir.
14-19 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan, “6. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi”nde "Kliniğimize Vajinismus Problemi ile Başvuran Hastaların Analizleri ve %100'lük Tedavi Sonuçlarımız" bilimsel bildiri olarak sunulmuştur.
18-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında “8. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi”nde (TJOD) “Kliniğimize Vajinismus Problemi ile Başvuran 460 Vajinismus Hastasının Analizi ve Tedavi Sonuçlarımız" oral sunu olarak yer almıştır.
18-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında “8. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi”nde (TJOD) “Kliniğimizde Vajinismus Tedavisi Gören Hastaların Eşlerinde Ortaya Çıkan Erken Boşalma, Sertleşme Sorunu ve Cinsel İsteksizlik” problemleri ile ilgili serbest bildiri yayınlanmıştır.
9-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılan “10. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi”nde (TJOD) “Kliniğimizde 2005 ile 2012 Yılları Arasında Tedavi Edilen Vajinismus Hastalarımız ile İlgili Tedavi Sonuçlarımız (1512 Hastanın Analizi)” isimli bilimsel çalışmamız yayınlanmıştır (e-poster).
2016’da Barselona’da düzenlenen “Face-Facial Aesthetic Kongresi”ndeki Genital Estetik ve Seksoloji oturumunda “Cinsel Tepkiyi İyileştirmek İçin Vajinal Giriş Sıkılaştırmada Radyofrekans” isimli sunumumuz gerçekleştirilmiştir.
2018 yılında, “6. Uluslararası Jinekoloji ve Jinekolojik Onkoloji Kongresi”nde “Vajinismus ve Disparoni Tedavi Yöntemleri” sunumumuz yapılmıştır.
2018’deki “Birinci Uluslararası RAGSS Kongresi”nde “Jinekolojik Yönetim ve Vajinismusta Farklı Tedavi Yöntemleri” isimli sözlü sunumumuz yapılmıştır.
2018’deki “Uluslararası RAGSS Kongresi”nde “Kadın Cinsel İşlev Bozukluklarının Tedavi Yöntemleri” isimli sözlü sunumumuz yapılmıştır.
2019’daki “İkinci Uluslararası ikinci RAGSS Kongresi”nde “Vajinismus Tedavi Tecrübelerimiz” isimli sözlü sunumumuz yapılmıştır.
2019 yılındaki “İkinci Uluslararası ikinci RAGSS Kongresi”nde “Vulvar Vestibulit Sendromunda Disparoni Probleminin Üstesinden Gelmek İçin Genital Hyaluronik Asit Uygulaması” isimli bir bildirimiz yayınlanmıştır.
COVID-19 Pandemisi Sırasında Gebe Kadınlarda Seksüel Hayat Değişimleri.
(Journal of Surgery and Medicine)
Psikolojik Sorunlarla Korele Olarak, Vajinismuslu Hastaların Tedavi Analizleri.
(International Journal of Reproduction, Contraception, Obstetrics and Gynecology)
Vajinismus Tedavisinde Prediktif bir Değer Olarak Jinekolojik Değerlendirmenin Önemi. Bu çalışma vajinismustaki jinekolojik muayenenin önemine vurgu yapan literatürdeki ilk makaledir.
(Journal of Obstetrics and Gynaecology Research)
Gebelikte Vajinismus Tedavisinin Özelliklerinin ve Klinik Sonuçlarının Değerlendirilmesi.
Bu çalışma, gebelikte vajinismus tedavisi hakkında literatürdeki ilk yazıdır.
(Southern Clinics of Istanbul Eurasia)
Bilişsel Davranışçı Terapilerle Vajinismus Tedavisine İlişkin Görüşler: Hastaların Erkek Eşlerinde Belirlenen Cinsel İşlev Bozukluğuyla Korelasyon.
(Journal of Family & Reproductive Health)
Vajinismuslu Kadınların Ağrı Eşiği Daha mı Düşük?
(European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology)
Vajinismusta Predispozan Faktörlerin Başarı ve Tedavi Süresine Etkileri.
(JBRA Assisted Reproduction)
Türkiye'de Lokalize Provoke Vulvodini Olgularında Vestibulektomi Örneklerinin Histopatolojik Sonuçları.
(Pan African Medical Journal)
Hipogonadotropik Hipogonadizmli Kadınlarda, Kadın Cinsel Fonksiyon İndeksi (FSFI) ve Beck Depresyon Envanteri (BDI) Kullanılarak Cinsel Fonksiyonun Değerlendirilmesi.
(Medical Science Monitor)
Vajinismuslu 580 Kadının Erkek Partnerlerinde Cinsel İşlev Bozukluğu: Vajinismusun Bir Sonucu mu Yoksa Vajinismusa Bir Tepki mi?
(European Journal of Surgical Science)
Vajinismuslu 460 Kadının Tedavi Sonuçları.
(European Journal of Surgical Science)
Doç. Dr. Süleyman Eserdağ, vajinismus ve farklı cinsel tedaviler hakkında pek çok kitap ve kitap bölümleri yazılmıştır.
2020 tarihinde yayınlanan “Cinsel Tıp ve Genital Estetik” isimli kitabın editörlüğünü yapmıştır. Ayrıca bu kitaptaki “Vajinismus ve Tedavi Yöntemleri” ile “Kadınlarda Cinsel Ağrı Problemi” bölümlerini yazmıştır.
2020’de yayınlanan “Jinekolojide Temel Prensipler” isimli kitapta “Vajinismus ve Disparoni Problemlerinde Yönetim”, ayrıca “Kadın Genital Bölge Estetiği” isimli bölümleri yazmıştır.
Doç. Dr. Süleyman Eserdağ’ın 2021’de basılan “Kadın Genital Estetik ve Fonksiyonel Cerrahisi” isimli kitabı yayınlanmış, iki ay sonra “Female Aesthetic and Functional Genital Surgery” ismiyle İngilizce baskısı da çıkmış ve büyük ilgi görmüştür.
2023 yılında “Aesthetic and Functional Female Genital Surgery” isimli kitabı Springer kitabevinden yayınlanmış ve tüm dünyada büyük ilgi görmüştür.
2023’de yayınlanan “Cinsellik Bir Ömür Boyu, Aşk ve Cinselliğin Anatomisi” kitabında “Vajinismus ve Tedavisi” ile “Kadın Genital Estetiğinde Güncel Yöntemler” başlıklı bölümleri yazmıştır.
2024’de yayınlanan “Menopoz Öncesi ve Sonrasıyla” isimli kitapta “Menopozda Cinsel Yaşam ve Fonksiyonel Jinekoloji” bölümünü yazmıştır.
2024’de yayınlanan “Üroloji- Pratik İpuçları” isimli kitaptaki “Kadın Genital Estetik Uygulamaları” ile “Vajinismus Tanı ve Tedavisi” isimli bölümleri yazmıştır.
2025’de Springer Kitabevi tarafından basılan “Kadın Sağlığı ile İlgili Sorunlarda Fizyoterapi ve Pelvik Rehabilitasyon” isimli kitaptaki “Kadın Cinsel Disfonksiyonlarının Teşhis ve Tedavisi” isimli bölümü yazmıştır.
Diğer taraftan, 2015 yılında Dr. Süleyman Eserdağ tarafından kurulan “Vajinismus Tedavi, Eğitim ve Araştırma Derneği” ülkemizin bu alandaki ilk ve tek sivil toplum örgütüdür.
Vajinismus tedavisi ile ilgili yaptığımız bilimsel çalışmalar her geçen gün daha da ivme kazanmaktadır.